agonia
russkaia

v3
 

Agonia.Net | Правила | Mission Контакт | Зарегистрируйся
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Статья Общество Конкурс Эссе Multimedia Персональные Стихотворения Пресса Проза _QUOTE Сценарии

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Тексты того же автора


Переводы этого текста
0

 Комментарии членов сайта


print e-mail
Просмотревшие: 3436 .



Despre postire
персональные [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
по [Cuviosul_Ioan_de_la_Valaam ]

2007-01-08  | [Этот текст следует читать на // Русском romana]    |  Submited by Nicole Chinez



19 februarie 1948

Mă bucur că ați primit Sfintele Taine ale lui Hristos. Spovedania făcută părintelui X te-a lăsat în îndoială.
Ce-i de făcut? Trebuie să înduri și să nu te descurajezi. Într-o oarecare măsura, clerul alb cere călugărilor nevoințe ascetice. Or, de fapt, călugărul se deosebește în primul rând de mirean prin celibat; cât despre celelalte, mirenii au și ei obligația și datoria de a duce aceeași viață, adică de a trăi conform poruncilor. Acestea sunt la fel pentru toți. Și tocmai pentru a îndeplini mai ușor aceste porunci ale Domnului călugării s-au retras din lume.
Desigur, în zilele noastre evenimentele care se petrec în lume au transformat viața monahală; cei ce au râvnă pentru viața duhovnicească trebuie să se adapteze în afară și să-și concentreze eforturile asupra lucrului lăuntric.

Sfântul Apostol Pavel spune: "Căci deprinderea trupească la puțin folosește, dar dreapta credință spre toate cele de folos". (1Tim. 4,8)

Am găsit la Sfinții Părinți trei profeții referitoare la călugării zilelor de pe urmă.
Episcopul Ignatie Brianceaninov spune că noi suntem ultimii călugări. El scrie "Ultimii călugări nu vor îndeplini nici o trebuință monastică, ci vor fi încercați de ispite și de frământări, iar cei ce vor răbda până la capăt vor fi mai mari decât noi și strămoșii noștri".
Lumea, bineînțeles, nu poate ști aceasta deoarece nu cunoaște și nu iubește decât aparența.

"Cum să postesc?", întrebi tu. Problema postirii este foarte amplă. Îți voi răspunde pe scurt. Trebuie să ne supunem Bisericii, celor ce ea ne prescrie cu multă precizie.
Dacă, din slăbiciune omenească, nu suntem capabili s-o facem, trebuie să ne învinuim pe noi înșine și să facem pocăință.

Sfântul Diadoh scrie: "Postul are valoare ca instrument care ne ajută să ne păstrăm fecioria, pentru cei care o doresc, dar nu înseamnă nimic înaintea lui Dumnezeu".
În lunea din prima săptămână a Sfântului și Marelui Post, Sfânta Biserică spune: "Adevăratul post înseamnă a te opri de la faptele rele, a-ți înfrâna limba, a alunga mânia, a alunga poftele trupești, a renunța la minciuni și la mincinoasele făgăduințe... A te feri de acestea, iată postul adevărat și bineplăcut lui Dumnezeu".
Sfântul Casian, om învățat și mare ascet, scrie: "Căci dacă postim urmând principiul că a ne folosi de alimente este o greșeală, nu numai că nu tragem nici un folos de la înfrânarea noastră, ci vom fi, după spusele Apostolului, grav acuzați de samavolnicia noastră. Într-adevăr, aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate, pe care Domnul le-a făcut spre gustare cu mulțumire, pentru cei credincioși și pentru cei ce au cunoscut adevărul (Tim.4,3). Căci nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel ce gândește că este întinat; pentru acela întinat este (Rom.14,14). De asemenea, nimeni nu a fost judecat pentru simplul fapt că a mâncat și dacă cei ce gustă sunt condamnați este pentru că, mâncând sau prin ceea ce au facut după aceea, au făcut ceva condamnabil".

Cât despre oamenii bogați ce refuză să-ți plătească ceea ce îți datorează, folosește-ți discernământul și cu ajutorul lui Dumnezeu, ia o hotărâre potrivită Sfintei Scripturi.
În zadar te tulburi și te gândești că ai un păcat nemărturisit.
Căci, păcatele de moarte, până la urmă, sunt cele de care avem cunoștință și pentru care nu ne căim.
Îmi spui și despre vise și despre ceea ce ai citit la Sfinții Părinți. "Dacă un vis se repetă, el este adevărat". Nu trebuie să ne încredem în vise. "Cel ce a apărut odată să ne înșele o poate face încă de trei ori, și chiar de mai multe ori", scrie Sfântul Varsanufie cel Mare.
Îți trimit o mică lucrare despre vise. Crucea pe care ai văzut-o în vis nu trebuie să te înspăimânte, nici să te facă să te temi de încercări.

Trebuie să credem că nimic nu ni se poate întâmpla fără voia lui Dumnezeu.

Și totuși te temi tot timpul și te aștepți la lucruri grave. Frica trupească este crucea ta. Dumnezeu să te ajute să o porți cu răbdare!
Bine faci că nu o judeci pe X. Dumnezeu să o ajute, se află la o vârstă critică.
Este bine să citești acatistele și cele o sută de rugăciuni*, dar fă-o cu reculegere și nu doar în afară.
Străduiește-te, cu ajutorul lui Dumnezeu, să te lepezi de sentimentele neplăcute, de ostilitate față de X și cunoscuții ei!
Vă doresc un Post luminos. Dumnezeu să vă ajute să-l treceți cu evlavie!

*Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mă pe mine păcătosul.

.  | Индекс










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Дом литературы poezii
poezii
poezii  Поиск  Agonia.Net  

Переиздание любых материалов этого сайта без нашего разрешения строго запрещено.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Политика публикации и конфиденциальность

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!